Hiddo: God zorgt voor ons...

Het gaat over God als onze Vader die voor ons zorgt.

In Gebed
Twee jaar geleden was ik buiten in het bos. Het was al erg donker maar ik moest even alleen met God zijn. Ik had best wel veel zorgen en ik vertelde deze aan Hem. Ik huilde en begreep niet waarom sommige dingen zo moeilijk voor me waren. Ik verlangde uit de situatie te gaan waar ik nu in zat. Na dat ik al mijn dingen had gezegd liep ik weer terug naar mijn huis.

Het katje
Onderweg hoorde ik en kitty (Kleine kat) miauwen. Ik keek in de bosjes en zag en katje zo groot als mijn hand. Ik vroeg mij af wat zo kleintje nou eigenlijk in het bos deed tegen deze tijdstip het was namelijk al donker. Ik heb hem opgepakt en mee genomen naar een begeleider. (Ik woon begeleid) Ik liet het katje aan haar zien. Ik zei tegen haar dat ik morgen op zoek zou gaan naar het baasje. Terwijl ik weer naar buiten liep zie mijn buurvrouw.

Buurvrouw
Ik vertelde mijn buurvrouw dat ik een katje had gevonden. Ze vertelde me dat haar vriend z'n buurvrouw 2 poesjes in de bos had gedumpt en dat ze daar heel boos om was geworden. Ze vroeg aan mij of ze het katje mocht zien. Ik had hem namelijk achtergelaten bij mijn begeleider. Ze ging met me mee naar de begeleiding en vertelde me dat dit een van de katjes was die gedumpt waren in het bos. Ik vertelde m'n begeleider dat ik naar de 2e katje zou gaan zoeken.

Tweede katje
Terwijl we weer buiten liepen bad ik tot de Heer dat ik het 2e katje mocht vinden. En terwijl ik bid hoor ik gemiauw! En ja hoor: het tweede katje!
Een katje is mee gegaan naar de begeleiding. De ander is gaan logeren bij mijn buurvrouw en heeft een nieuw baasje gekregen.

God zorgt voor ons
Toen ik weer thuis was opende ik de Bijbel en las: Als Ik al voor de schepping zorg hoeveel te meer zorg ik dan voor jou. Kijk eens naar de vogels in het veld. Ze maaien niet en zaaien niet en toch voedt God ze elke dag. Kijk eens naar de lelies. Ze zien er nog mooier uit dan koning Salomo in al zijn pracht en praal. Vandaag leven deze bloemen en morgen zijn ze dood. Als God al voor deze dingen zorgt dan zorgt Hij zeker voor jouw. Al je haren zijn geteld. Als er een mus dood op de grond valt weet God dat. Jij bent toch veel meer waard dan een zwerm mussen!

Ik had even les gehad van mijn God! Wat heerlijk als God deze dingen doet en Hij zorgt voor ons zoals een Vader zorgt voor zijn kinderen, zo zorgt God voor ons.

-- Geborgen onder Zijn vleugels, Hiddo

Wil je Jezus ook persoonlijk leren kennen?

Klik dan hier >>>