Harjan: kende ik Jezus wel echt?

Ik ben Harjan Kooiker. Ik kom uit Balkbrug.
Als kind ben ik gedoopt en gelovig opgevoed, mijn ouders gingen in die tijd naar de hervormde kerk te Rouveen. Daar ging ik dus mee naar toe en ik zat daar ook op cathechesatie.

Op mijn 21e heb ik daar toen belijdenis gedaan, ik bedoelde het goed, maar deed het ook wel een beetje omdat het zo hoort... Ik dacht: 'Dan ben ik er klaar mee'. Er was niet echt sprake van een bekering of zo.

Wat ik nog wel weet dat is dat ik door dat lange gangpad liep in de kerk met de gedachte in mijn hoofd van: 'Ken ik de Here Jezus eigenlijk wel echt?'.

Maar het leven gaat door. Een paar jaar later trouwde ik met mijn lieve vrouw Petra. We gingen samen naar de gereformeerde kerk, dat is nu de protestantse gemeente, te Balkbrug. Daar ben ik een aantal jaren soms wat meer, soms wat minder, betrokken geweest bij de kerkdiensten. En ook nog een keer een periode van 4 jaar bij de evangelisatiecommissie. Ik had in die tijd ook wel eens het verlangen om anderen blij te maken met het evangelie, maar ik wist ook dat ik zelf op dat gebied nog wel wat miste. verstandelijk geloof. Ook hoorde ik andere Christenen wel eens praten over een relatie met De Here Jezus.

En toen, dat is nu ongeveer 3 jaar terug, kreeg ik een soort honger; een wat traag beginnende zoektocht naar de waarheid. Maar dat werd al snel wat fanatieker. Na ongeveer een jaar zocht ik met een open hart. Ik zocht in de Bijbel, las christelijke boeken en sites en stelde vragen aan christenen die de Heer echt in hun hart hadden.

Op een avond was ik zover, of beter gezegd, had God me zover dat ik op een avond Hem vroeg om ook in mijn hart te komen wonen. Ik vroeg of Hij al mijn zonden wilde vergeven en van toen af aan ook mijn verlosser wilde zijn.
En ik weet dat dit bij iedereen anders gaat, maar op dat moment werd ik vervult met De Heilige Geest, ik voelbaar Hem merkbaar en doordat ik de bijbel aan het lezen was, op dat moment ook bijna zichtbaar, omdat Hij me op dat moment alles wat ik normaal nooit snapte in 1 keer liet zien, er viel als het ware een bedekking van mij af, ik werd ziende! En dat was zo gigantisch mooi dat ik tot snachts 1 uur continue aan het doorlezen was in de Bijbel. De Heilige Geest liet me toen ook zien dat ik een kind van God was geworden en dat ik voor altijd bij Hem mag blijven.

En sindsdien, 18 aug 2007, kon ik het niet meer voor me houden en vertelde iedereen die er van horen wilde over de Here Jezus; wie Hij voor mij was. Hij is mijn verlosser en zaligmaker. Later werd me ook steeds duidelijker wat de doop eigenlijk betekent. Ik heb me daarna laten dopen, omdat ik graag wil doen wat God van me vraagt, en dat heb ik gedaan met grote dankbaarheid!

Wil je Jezus ook persoonlijk leren kennen?

Klik dan hier >>>